Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για Θέση Υποψηφίου Διδάκτορα στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών

Συνημμένα αρχεία: 
Συνημμένο Μέγεθος
PDF iconΠρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για εκπόνηση διδακτορικής διατριβής_ΓΠΑ.pdf 92.91 KB

Ανακοίνωση Εκλογών για το Διοικητικό Συμβούλιο του Μικροβιόκοσμου

Αγαπητά μέλη και φίλοι της Επιστημονικής Εταιρείας Μικροβιόκοσμος, Εκ μέρους του Δ.Σ., επιθυμώ να σας ενημερώσω πως οι προσεχείς εκλογές για το Διοικητικό Συμβούλιο του Μικροβιόκοσμου, καθώς και την  

Ελεγκτική Επιτροπή και την Εφορευτική Επιτροπή, θα πραγματοποιηθούν στην Αθήνα (Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών, Λεωφ. Βασ. Κωνσταντίνου 48) στις 8 Απριλίου 2017 (12:00 - 16:00).

Υπενθυμίζεται, πως σύμφωνα με το καταστατικό της Εταιρείας, οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να δηλώσουν την υποψηφιότητα τους για το νέο Δ.Σ. ή τη νέα Ελεγκτική Επιτροπή ή τη νέα Εφορευτική Επιτροπή στον Πρόεδρο της Εφορευτικής Επιτροπής κ. Τόπακα (vtopakas@chemeng.ntua.gr). Κάθε υποψηφιότητα πρέπει να υποστηρίζεται από τρία (3) τουλάχιστον μέλη του ΜΒΚ και θα πρέπει να υποβληθεί το αργότερο μέχρι τις 24.2.2017.

Όσοι από τα μέλη ή φίλους του ΜΒΚ δεν σκοπεύουν να εγγραφούν στο προσεχές συνέδριο, αλλά επιθυμούν να πάρουν μέρος στις επερχόμενες εκλογές, θα πρέπει να έχουν τακτοποίησει την ετήσια συνδρομή τους (επισυνάπτεται η σχετική φόρμα, http://www.mikrobiokosmos.org/el/content/mέλη).

Με εκτίμηση,

Γιώργος Ζερβάκης

Γεν. Γραμματέας του Δ.Σ. Επιστ. Εταιρείας Μικροβιόκοσμος

7ο Συνέδριο της Επιστημονικής Εταιρείας «ΜικροΒιόΚοσμος» που θα γίνει στο Εθνικό Ιδρυμα Ερευνών (Βασ. Κωνσταντίνου 48, 116 35 Αθήνα), στις 7-9 Απριλίου 2017.

Αν και το χρονικό διάστημα μετά το τελευταίο συνέδριο του ΜικροΒιόΚοσμου (Απρίλιος 2015) είναι μικρό, έχει σημειωθεί μεγάλη πρόοδος τόσο στη βιολογία όσο και την οικολογία των μικροοργανισμών και στις εφαρμογές τους. Η χώρα μας διαθέτει ένα ιδιαίτερα ανταγωνιστικό και δραστήριο ερευνητικό δυναμικό, με έντονη διεθνή παρουσία μέσω ερευνητικών προγραμμάτων, δημοσιεύσεων αλλά και σχετικών εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων. Η επιστημονική εταιρεία «ΜικροΒιόΚοσμος», κυρίως μέσω των συνεδρίων της, αποτελεί το βήμα ανταλλαγής γνώσεων του επιστημονικού δυναμικού της χώρας που ασχολείται με τη διερεύνηση της μικροβιακής ζωής στον πλανήτη μας. Ελπίζοντας σε ένα εξίσου επιτυχημένο συνέδριο όπως ήταν και τα προηγούμενα, σας καλούμε να συμμετάσχετε στο 7ο Συνέδριο της Επιστημονικής Εταιρείας «ΜικροΒιόΚοσμος» που θα γίνει στο Εθνικό Ιδρυμα Ερευνών (Βασ. Κωνσταντίνου 48, 116 35 Αθήνα), στις 7-9 Απριλίου 2017.

Συνημμένα αρχεία: 
Συνημμένο Μέγεθος
PDF iconΠρόσκληση για MBK7 (final).pdf

Πρόσκληση υποψηφιοτήτων για το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών ΒΙΟΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ του Τμήματος Βιοχημείας και Βιοτεχνολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Καταληκτική Ημερομηνία κατάθεσης δικαιολογητικών 30 Νοεμβρίου 2016

Συνημμένα αρχεία: 
Συνημμένο Μέγεθος
PDF iconΑΦΙΣΑ ΒΣ_ΔΚ 22.9.2016.pdf 551.38 KB

Ο ΜΙΚΡΟΒΙΟΚΟΣΜΟΣ είναι μέλος του FEMS’ Με ιδιαίτερη χαρά σας ανακοινώνουμε ότι από τις 25/09/2015 η επιστημονική εταιρεία ΜΙΚΡΟΒΙΟΚΟΣΜΟΣ είναι ισότιμο μέλος του Federation of European Microbiological Societies (http://www.fems-microbiology.org/). H FEMS αποτελείται από πάνω από 50 εθνικές επιστημονικές εταιρείες από 36 ευρωπαϊκές χώρες που απαριθμούν περίπου 30.000 μικροβιολόγους από κάθε τομέα της επιστήμης μας. Η FEMS προάγει την ανταλλαγή της επιστημονικής γνώσεις μεταξύ των μελών της με μια σειρά δραστηριοτήτων όπως συνέδρια, οικονομική ενίσχυση για συμμετοχή στα συνέδρια της FEMS, ειδικές χορηγίες σε νέους επιστήμονες των μελών της, κ.ά. Τέλος, η FEMS εκδίδει μερικά από τα πλέον αναγνωρισμένα επιστημονικά περιοδικά στον τομέα της μικροβιολογίας. Η συμμετοχή του ΜΙΚΡΟΒΙΟΚΟΣΜΟΥ στη FEMS θα επιτρέψει στα μέλη του τη συμμετοχή τους σε όλες τις δράσεις της FEMS